събота, ноември 06, 2004

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Поуките от OpenFest Пазарджик 2004

Все още съм вкъщи, отново заради грипа, и това е подходящото време за равносметки и размишления. Ето накратко какво научих от тазгодишния OpenFest в Пазарджик и какво би било полезно и на други хора, които имат желание да организират подобни прояви:

- Държавните учреждения не дават оферти за услугите, които предлагат. Не се опитвайте да им искате, ако не сте много, много настоятелни и/или ако не носите на бой.
- Плакати, отпечатани на тънка хартия, можете да лепите и с обикновено канцеларско лепило, но при положение, че лепите върху хартия (например стари плакати за вече отминали събития, които ползвате като основа). За други повърхности използвайте С200.
- Системните администратори по принцип не са разговорливи хора и не обичат да изнасят лекции. Ако при първия път, в който ги помолите за това, ви откажат, не разчитайте по-късно да ги убедите. А ако попаднете на изключение от правилото, не го забравяйте за следващия фест.
- Хората идват на Linux фестове, освен за да научат нещо, и за да получат такова, което веднага да могат да изпробват. Добра идея е да направите и инстал фест или да осигурите предварително записани дискове с популярни Linux дистрибуции. Особено препоръчително е да осигурите софтуера, за който се говори в изнасяните лекции, ако има лекции, които споменават определени приложения или операционни системи.

2 коментар(а):

на 09 ноември, 2004 18:24, Anonymous Анонимен каза...

Ще си позволя и аз да дам една препоръка - от гледната точка на "посетител" на събитието : нека лекциите почват точно на време! Не знам как е било в Пазарджик, но в Пловдив ако някой приключеше по-бързо се правеше почивка 10 мин и се продължаваше със следващата лекция. Така в един момент се оказва, че ти идваш за лекцията в 11:00, а тя е почналя преди 10 минути например. А много хора идваха (или поне се опитаха да дойдат) за определена лекция.

Поздрави,
Ира
http://blog.marudina.net

 
на 09 ноември, 2004 21:36, Blogger Silvina каза...

Напълно съм съгласна. В Пазарджик беше обратното, за съжаление - имаше закъснения поради технически проблеми. Надявам се догодина да не се случват такива, че не е много лесно да се измислят майтапи, с които да забавляваш чакащите, докато технически грамотните лица сред организаторите чупят стойки около техниката и се чудят кое точно не работи. ;)

 

Публикуване на коментар

<< блог