вторник, октомври 26, 2004

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Няма пък! (или още за спама)

Проверявам си e-mail-a и що да видя: писмо от Office.bg. Никога не съм купувала от тях, така че не би трябвало да ми пишат. И не само това: в subject на писмото виждам "Podkrepete Office.Bg JSCo- www.office.bg v konkursa BgSite 2004" и URL за гласуване. Само дотук виждам четири погрешни хода:

- спам, и то изпратен на някого, който никога дори не е минавал през техния магазин;
- искат подкрепа за сайта си още в subject. За мен това е все едно да ми кажат: "Молим ви, помогнете ни. Изръсихме се цели десет лева за участие в конкурса (даже май и повечко бяха), но сайтът ни не струва и никак не сме убедени, че някой ще гласува за него. Затова, бихте ли го направили вие?";
- шльокавица;
- дребни грешки (няма разстояние и от двете страни на тирето). Но който е стигнал дотук, това ли ще гледа?

При отварянето на писмото картинката става още по-интересна. Имало е идея то да бъде в HTML формат, но част от кода се изсипва директно на екрана и това, което се вижда, е една хубава бъркотия. Това е само в началото на писмото, но първото впечатление, казват, е най-важно.

Познайте дали ще гласувам за този сайт. Ако сте помислили, че вместо това ще употребя първите две думи от заглавието на поста, познахте.

7 коментар(а):

на 27 октомври, 2004 01:25, Blogger пейо каза...

"четири погрешни хода"
На това аз му викам дипломатично изказване :))

Аз бих проверил набързо откъде изхожда спама, за да не е някой конкурент да прави мръсно, и бих почнал с Мили тъпанари нещастни, не сте прави и майка ви не е права."

 
на 27 октомври, 2004 14:57, Anonymous Анонимен каза...

Много нагли станаха , ужас. Аз съм си направил страничка да си ги описвам ;)

 
на 27 октомври, 2004 23:28, Blogger Silvina каза...

Ще дадеш ли URL на тази страничка? Ще бъде интересно. :)

 
на 28 октомври, 2004 09:54, Blogger HowBizarre каза...

Наскоро един от гигантите за антиспам софтуер отвори офис и в БГ. Но по-интересното е, че същата фирма предлага и много добри спам решения и забелязвам, че все повече БГ фирми се възползват от тези решения...

Лошото е, че парите, които office.bg са дали за спам софтуер биха били предостатъчни за създаването на прекрасен сайт...

 
на 28 октомври, 2004 10:06, Anonymous Анонимен каза...

Silvina: http://spisanie.com/ns/
HowBizzare: антиспам решения много, но няма законови мерки (все още)
Апорпо наскоро получих спам и от фирма, която се занимава с точно такива решения (отдадох го на това, че имам email на който получавам press съобщения, но когато дойде и на другите сложени за ловци на спам...) решение няма, но не пречи да си ги псуваме както можем.

Айде луната не падна, бира не пих, но сега съм си налял едно дъъъъълго кафе и започвам да работя.

Silvina: Другата седмица ще си говоря с Ричард Столман ;)))

 
на 28 октомври, 2004 10:38, Blogger yovko каза...

Аз също получих този СПАМ и сигнализирах комисията по награждаването, някои от членовете на която познавам лично да имат наум това - всъщност директно предложих да помислят за дисквалификация!

 
на 28 октомври, 2004 11:14, Anonymous Анонимен каза...

Йовко: А решение няма - аз получих и от други фирми, но там нешата с поставени на друга основа, чак се чудя зашо хора които уважавам членове на журито. Незнам дали знаеш., но Алан Дженкинс вече не иска да участва в БГ Сайт ;))) и не е участвал тази година.

С пожелание за хубав ден
Богомил

 

Публикуване на коментар

<< блог