петък, май 12, 2006

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Конкурсът по програмиране приключи

Конкурсът по програмиране на "MusalaSoft" и "PC Magazine" вече мина, като в Корейския център, както беше предвидено, предоставихме хостинг (т.е., зала) за провеждане на последния, присъствен кръг.

Интересно е да наблюдаваш как работи програмист, а още повече - цяла зала с програмисти. Едва когато ги видях да решават задачите от конкурса, си дадох сметка, че досега не съм виждала някой да работи на компютър толкова съсредоточено. Признавам, че си имах и фаворит - Ивелина Захариева, единствената дама, за която научих, че е стигнала до финалния кръг на конкурса, без да е изучавала информатика или да е работила в сферата на ИТ, единствено благодарение на желанието си да се научи сама да програмира. Пожеланието ми към нея да бъде ако не на първо място, то в челната тройка, се осъществи и тя се класира трета. Поздравления за Ивелина и дано хората, които мислят, че не може да има жени-добри програмисти, да се замислят пак. :)

1 коментар(а):

на 13 май, 2006 14:14, Blogger ju каза...

Или конкурсът е пълна боза (едва ли) или тази Ивелина Захариева нещо се прави.

"без да е изучавала информатика или да е работила в сферата на ИТ, единствено благодарение на желанието си да се научи сама да програмира."

Скромното ми мнение на човек замнимавал се с програмиране от доста години е ... IMPOSIBLE (без право на обжалване).

 

Публикуване на коментар

<< блог