вторник, април 19, 2005

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Adobe купува Macromedia

В онлайн изданието на "New York Times" току-що прочетох, че "Adobe" купува "Macromedia". Ако тази новина беше излязла на първи април, сигурно нямаше да повярвам, но днес е 19-и. Оифициалните изявления на "Adobe" и на "Macromedia" потвърдиха, че не сънувам. Двете конкурентни фирми се обединяват.

Надявам се това да е за добро и продуктите на "Macromedia" (която е една от малкото компании, правещи несвободен софтуер, към която изпитвам искрени симпатии) да продължат да се развиват, макар и вече под шапката на "Adobe". Нямам нищо против "Adobe", но не бих се зарадвала особено, ако продукт като Macromedia Dreamweaver изчезне и се превърне в няколко команди, пръснати из менютата на Adobe GoLive. Но ако продуктите за уеб дизайн на двете фирми бъдат обединени, като се ползват всичките им възможности, няма да е зле. И дано "Adobe" си вземат поука и направят интерфейсите си малко по-привлекателни за потребители, които не са професионални дизайнери, но от време на време им се налага да сглобят някое сайтче или да правят дребни промени в шедьовъра на някой дизайнер. "Macromedia" винаги са се справяли добре с това.

4 коментар(а):

на 19 април, 2005 15:28, Blogger gf каза...

Не виждам повод за радост. С тази си покупка Adobe заемат монополна позиция в пазара за графични и уеб дизайнерски приложения. Монопола никога не води до нищо добро за потребителя.

 
на 20 април, 2005 01:38, Blogger Silvina каза...

Че кой се радва? :) По-скоро бих нарекла личната си позиция смесени чувства. А и алтернативи има: gimp, Quanta...

 
на 08 май, 2005 13:26, Anonymous Бобсън каза...

Днес (20050508) един от любимите комикси се изказа по случая:
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20050508

 
на 08 май, 2005 14:01, Blogger Silvina каза...

Кефи. :)

 

Публикуване на коментар

<< блог