четвъртък, февруари 24, 2005

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Скок-подскок

Интересен експеримент, който цели да измести орбитата на Земята чрез подскачането на земните жители. Немски учени открили, че ако 600 милиона души скочат едновременно, вибрацията от скока им ще измести планетата, което ще спре глобалното затопляне и ще направи дните по-дълги. Скокът е насрочен за 20 юли 2006 в 9 часа, 39 минути и 13 секунди истанбулско (което по мое мнение означава и българско, поради близостта на града с България) време. Не забравяйте да си сверите часовника с точност до секундата преди големия ден, че току-виж не се получило нищо заради разминаване между скачачите с няколко секунди. :)

1 коментар(а):

на 25 февруари, 2005 13:52, Anonymous turin каза...

Много интересно, наистина ;) Но да ти кажа, мен ме притеснява нещо - като си помисля за глобално затопляне и все се сещам за природозащитници, за Джералд Даръл, за филмите на Атънбъро...
За това, че всъщност все човекът е прецаквал нещата.
И сега, ак наистина вземат, че скочат и изместят планетата... Кой знае какво ще стане. На самия сайт си пише "this change of planetary positioning *would very likely* stop global warming" и т.н.
Тоест и те не са съвсем сигурни какво ще стане. Та опасничко ми се струва. По-добре е САЩ да приемат Протокола от Киото. Това може да помогне наистина ;)

Иначе (че се отплеснах в писане нещо, извинявай;) е интересна идея ;) Просто дано не е нещо опасно ;)

 

Публикуване на коментар

<< блог