неделя, ноември 25, 2007

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Случаят "Селинет"

Преди всичко, в този пост бих искала да благодаря на всички, които коментираха писмото, което получих от "Селинет". Тъй като получих множество запитвания какво се е случило, ето едно обобщение на цялата история на едно място.

Веднага след като получих и публикувах писмото, започнах да получавам и коментари и консултации - както в коментарите към поста, така и в други блогове и форуми. За ден-два историята беше отразена и коментирана на повече места онлайн, отколкото можех да преброя и възприема. Ето онази част от тях, която успях да проследя: блоговете на Алекс, Александър Стоянов, Богомил, Влади, Ива, Иван Бедров, Йовко, Милко Георгиев, Ники Горчилов, Пейо, Сашо Панов, Тервел Няголов, Ясен, Crankyster, Ger, Maniax, webkeybg, Y.Blog, форумите на bg-mamma, HardwareBG, linux-bg, NET IS SAT, yvox.net... Случката стигна и до офлайн медиите: статия по случая излезе в новия брой на вестник "Капитал". Въпреки всички тези реакции и въпреки резултатите, които Google връща в момента при търсене на името на фирмата, от изпращането на въпросното писмо до момента никой от "Sellinet" не се е свързал с мен по какъвто и да било повод, а и на сайта им не мога да намеря официално становище по въпроса, което да допълва казаното от тяхната юристка пред "Капитал". Все още съм жива и здрава, не съм в затвора и не съм получила и призовка за дело. Отговор на писмото не съм изпращала - не мисля, че има смисъл. Ако получа някаква реакция от "Селинет" оттук нататък, ще я публикувам в блога си - освен ако те сами не решат да го направят. Коментарите са отворени за всеки, включително и за тях и нищо не редактирам и не трия (нито имам намерение да го правя).

Между другото, преди няколко дни излезе тази обява. Дали има връзка с описания по-горе случай можем само да гадаем, но ако "Sellinet" наистина се опитват да подобрят нивото на техническата поддържка и ако целта им е вече да има човек, който да вдига телефона - толкова по-добре за тях.

Етикети: , , ,

13 коментар(а):

на 25 ноември, 2007 02:55, Anonymous Миглен каза...

Тази постъпка която ти се случи беше доста глупав ход от тяхна страна. Принципно имам няколко срещи със Селинет и не съм много доволен от обслужването но пък техниците им са добри хора.

 
на 25 ноември, 2007 19:43, Anonymous ju каза...

Въпрос на време беше да тръгнат лоши "слухове" за лошото им обслужване. Това е една компания която просто не иска парите ни (и не ги заслужава!)

 
на 26 ноември, 2007 15:11, Anonymous Анонимен каза...

Поздравления!
Няма да се стряскаш от подобни случай!

Поздрави

Петър Каменов (http://www.zlika.org
http://zlika.org/2007/11/14/seliannet

 
на 26 ноември, 2007 15:49, Anonymous Анонимен каза...

В писмото тяхната юристка ти говори за претърпени загуби и пропуснати ползи. Това е регламентирано в Закона за задълженията и договорите. Но би трябвало да има сключен договор между двете страни. А доколкото разбрах ти не си сключвала договор с тях, а твоя приятел. Така, че просто погледни договора. Считам, че тази фирма не може да те подведе под наказателна отговорност. Ако твоите писма са насочени спрямо определен човек и съдържанието е обидно, може да те подведат за наказателна отговорност, като делото е от частен характер, т.е. преследва се по тъжба на пострадалия. Според мен ти говорят глупости за да престанеш да пишеш против фирмата.

 
на 26 ноември, 2007 23:57, Anonymous MacTeP каза...

Това което направиха Селинет беше определено голяма грешка от тяхна страна, която те явно не са осъзнали. Нямат си идея каква реклама щяха да си направят ако ти се бяха извинили публично и се бяха реванширали по някакъв начин...

 
на 27 ноември, 2007 22:49, Blogger Silvina каза...

Ако се бяха извинили, щях да пиша за това в блога си. Сигурно ефектът щеше да е съвсем друг. :)

 
на 28 ноември, 2007 18:33, Anonymous Анонимен каза...

Извинение от Селинет ще е като от умрял писмо. Представям си съвсем ясно картинката: стои шефа пред лаптопа си, чете коментарите и си казва:
"Тия идиоти как може да говорят така за чудесната ми фирма и фантастичните и услуги? Хем са тъпи и не могат една LAN карта да настроят, хем с претенции - искали всички портове отворени, само ядове да ми създават... Нищо, другите не смеят да се оплачат, а тия скоро ще млъкнат"

 
на 29 ноември, 2007 01:03, Blogger Silvina каза...

Да не е извинение тогава, поне изявление да е. Защо не се възползват от възможността и те да изкажат мнение по случая?

 
на 29 ноември, 2007 08:25, Anonymous Bulgarian Chicago radio каза...

Браво.
Отдавна е известно, че от публичност и прозрачността се боят само нечистите.
Имаш поздравите и подкрепата евентуално и от нас-Българското радио от Чикаго.Ето тук можеш и да ни чуеш:
http://amber.streamguys.com:4090/listen.pls
Това пък със заплашването няма нужда и от коментар. Ето и един нов блог който вече има подобни на твоите опоненти: http://corrupt07.blog.com/
Още веднаж поздрави от САЩ!!

 
на 04 декември, 2007 16:09, Anonymous Анонимен каза...

Строго погледнато, ако шефа на СелоНет реши да изхарчи няколко хиляди лева "за отмъщение", може да започне дело. Дори да ви създаде проблеми, разкарвайки ви по дела, карайки ви да харчите пари за адвокати и прочие простотии. Но шанса да спечели е доста малък, а шанса всичките му клиенти да разберат че е бокл** е стопроцентов.

 
на 08 декември, 2007 23:24, Blogger Galina каза...

Определено, ходът който са предприели служителите от Селинет не е от най - мъдрите. Мисля, че с тази постъпка сами се дискредитират в очите на хората и е много хубаво, че има такива като теб които да отстояват истината. Успех!

 
на 22 декември, 2008 10:19, Anonymous Анонимен каза...

Ами то може и ти да ги съдиш за същото :)

 
на 23 декември, 2008 00:07, Anonymous Силвина каза...

Бих могла, но мисля, че и сами разбраха, че не са били прави, а и мина доста време от тази случка насам, така че каквото било, било. Дано като резултат от нея "Селинет" да са подобрили обслужването на клиентите си - тогава бих се радвала най-много.

 

Публикуване на коментар

<< блог