вторник, март 21, 2006

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

Ако имате проблеми, Апостол ще ги разреши

Днес цял ден се забавлявам с творчеството на един изключителен копирайтър и всестранно развит специалист, при това българин - Апостол Апостолов. На човека веднага му личи, че е прекарал поне няколко седмици в четене на американски сайтове за реклама тип "промиване на мозъка", след което е решил да пробва придобитите знания на родна почва. Човекът предвидливо се е насочил към три многолюдни пазарни ниши в България: едната е на хората, които желаят да отслабнат, втората - на търсачите на предсказания, врачки и хороскопи, а третата - на хората, които са подочули, че американците изкарват милиони от Интернет бизнес и им се иска да направят нещо подобно, без да се напрягат особено много.

Първо попаднах на сайта, който обещаваше луди пари от създаването на Интернет бизнес. Доста му се посмях - не само заради обещанието да стана "червива от пари", ако си купя книжките на автора, а и заради убедителния рекламен текст, който включва дори нещо подобно на опити за хипноза. Доста мои познати, както и аз самата, следваме препоръки, които съм сигурна, че се съдържат във въпросния курс, но все още не сме стигнали до момента на "въргалянето в пари". Може би тепърва ни предстои, кой знае?

Специалистът по онлайн маркетинг г-н Апостолов, обаче, не спира дотук. Той се занимава и с астрология, и знае методите, с които всички български манекенки се поддържат слаби. При разглеждане на тези негови сайтове вече започнах да се смея с глас. Много ми допада този стил на рекламен текст. Подсеща ме за американеца John Skorczewski, който ме спамна преди известно време, но продължих да чета бюлетина му (единственото изключение, което правя за спамър), тъй като има някои интересни идеи. Една от тях е да съставим сайт за продажба на продукт или услуга по подобие на писмо, както се препоръчва в класическата The Robert Collier Letter Book. Струва ми се, обаче, че ако прекалим със следването на неговите препоръки, вместо към нас да потекат тълпи от доволни клиенти, по-скоро на потенциалните ни клиенти ще им потекат сълзи от смях, докато четат рекламните ни послания. Буквално това се случи с мен, докато четях сайтовете на г-н Апостолов. Вижте ги и вие - едва ли ще променят живота ви към по-добро, както обещават, но деня ви - със сигурност, като ви осигурят порция смях.

2 коментар(а):

на 31 август, 2006 08:55, Anonymous Анонимен каза...

Ей, малката!
Ти ще се поболееш от завист, бе! Ама напразно си ядеш дробчето- нищо няма да се промени. Ти ще си останеш едно анонимно измекярче от задния двор на Европа, което е на заплатка в някакъв си център.
А Апостол Апостолов ще си остане прочут и богат. Туй то! Толкоз!
Наскоро правих одит на къщата му и считам, че на 2.1.2007 г. тя ще струва над 2 милиона евро.
За вилата му в Бистрица да не говорим.
Ти като си толкова умна, защо не си богата като него?

Атанас Стоилов
агенция СИАТ

Послепис: Не е за смях това положение на нещата, а за плач. Защото за умните стана ясно, че няма ляво и дясно. Има горе и долу.
Та ти си долу, а той е горе и това мира не ти дава, а?

 
на 04 септември, 2006 02:51, Blogger Silvina каза...

На никого не завиждам, малкия. :) Просто лично мнение. Останалото го оставям без коментар.

 

Публикуване на коментар

<< блог