сряда, юли 21, 2004

Блогът се премести! Пренасочвам...

Би трябвало да бъдете пренасочени автоматично. Ако не се получи, посетете silvina-bg.com/.

За професионализма и други работи

Спи ми се. И как няма да ми се спи, като напоследък спя по по-малко от 6 часа на нощ, а ми трябват минимум 8. Работата обаче е много - дори прекалено много като за мързеливото лятно време, - така че карам според една съвременна поговорка, която видях в сигнатура в Graphilla: "Сънят е лош заместител на кофеина". И точно в този мой период на сънливост, беше въведена промяна в програмата на радиото, според която сутрешните новини вече са в 7.30, 8.30 и 9.30 часа, вместо в 8, 9 и 10, както бяха досега. От гледна точка на слушателя, това е по-добре, а и аз ще свикна, но ми трябва още време.

Новата програма ми харесва. Освен промяната в часовете на новините, си имаме и нови джингли. Малко освежаване на звученето винаги действа добре.

Имам и друг повод за добро настроение - вчера се запознах с Иван Ласков. Иван изработва джингли, реклами и радиопрограми, и то едни от най-добрите в България в Hot AC формат. Освен зад "Hot FM", той стои и зад програмата на радио "Lux FM" Враца и на новото софийско кабелно радио "Fashion FM". Също така, Иван съставя и води класацията "Katra FM Top 40". Бях го виждала и преди, но за първи път имах възможност да поговоря с него като с колега. Останах с много добро впечатление. Винаги се радвам, когато имам възможност да познавам лично специалисти в областта, в която работя, а още повече, когато те се окажат интелигентни и общителни хора. Освен за радио, стана дума и за един негов изпит в университета и ми се иска да увековеча разказаното, защото си струва. :)

Изпитът се води от професор от МЕИ по времето, когато Иван, освен че е студент, вече работи в радио и си изкарва парите с изработка на рекламни клипове и джингли чрез компютър.

Професорът: "И така, кольега, кажьетье ми как ще копиратье файл от йедна папка в друга, използвайки опьерацьонна систьема Windows 98".
Иван: "Ами, кольега, с Ctrl+Esc ще отворя Start менюто, след това със стрелките ще се придвижа до подменю Programs, ще избера Windows Explorer и ще го отворя с натискане на Enter. С табулацията ще се придвижа до прозореца, който съдържа папката, където се намира файлът. Ще я отворя с натискане на Enter, ще маркирам файла и ще натисна Ctrl+C. След това ще се придвижа пак с табулацията до папката, където искам да копирам файла, ще я отворя с Enter и ще натисна Ctrl+V".
Професорът: "Нье стье прав, кольега. Ще кликнете с лявата мишка върху Start бутона, ще изберете иконката на Windows Explorer от мьенюто Programs, после ще кликнете два пъти върху папката, ще изберете файла с дясната мишка, ще изберете Copy от мьенюто, после ще отворите другата папка, ще кликнете пак с дясната мишка и ще изберете Paste. (кратка пауза) Кажетье сега, кольега, с какви програми сте работили".
Иван: "Audacity, SoundForge на Sonic Foundry..."
Професорът (прекъсва го): "Кольега, няма такива програми! (учуден поглед от страна на Иван) Вие с Word и Йексел не сте ли работили?"

Резултатът от това препитване: двойка на изпита. :)

3 коментар(а):

на 06 август, 2004 18:30, Anonymous Анонимен каза...

яко ;)))

!Богомил

 
на 13 август, 2007 15:50, Anonymous Анонимен каза...

По случайност попадам на този текст, който е доста стар, но държа да отбележа - Ванката е пич ;) .

 
на 14 август, 2007 19:39, Anonymous Анонимен каза...

Абе пич е ама се водеше на оная мърла Радостина по акъла докато бачкаше във ВИВА

 

Публикуване на коментар

<< блог